Valuta:
Netherlands

Verzenden & retouren

TERUGSTUURBELEID

Voor de verkoop van goederen, bieden wij "zeven dagen geen reden om terug te keren" service voor u. Aangezien wij binnen 7 dagen na de datum van de goederen zijn toegewijd aan kassabon (datum van ontvangst), indien de goederen onder de tag om volledige, schoon product te behouden, heeft geen invloed op de tweede verkoop van de omstandigheden, zullen we return service. Wij raden u aan contact op met de online klantenservice voor het aanvragen van rendement relevante procedures.

A) Retourbeleid

1. goederen Bijlage: markeringen, etiketten, facturen, enz. Aan te vullen, handhaven van de oorspronkelijke kwaliteit koopwaar wordt verkocht zoals het is.

2. Indien de problemen met de productkwaliteit, moet u aan te geven.

3. Geef Onze factuur of het postkantoor mail pakket.

4. Als het product heeft extra geschenken, dan kunt u terug met geschenken, geschenken moeten de oorspronkelijke kwaliteit te handhaven zoals ze werden ontvangen, kunnen dergelijke geschenken niet worden teruggestuurd, volgens online prijs afgetrokken van de restitutie.

5. In de winkel zal een terugkeer pakket voor het testen van de kwaliteit, inspectie en vervanging ontvangen door na de levering van goederen op basis van uw eisen of het aankoopbedrag vergoeden.

B) De volgende gevallen zal geen retourdienst

1. Elke niet-winkel verkochte goederen.

2. Elk niet-normaal gebruik en opslag als gevolg van lood kwaliteit van de goederen.

3. Goederen Accessoires onvolledig: markeringen, etiketten, facturen, enz. Ontbreekt, onvolledige verpakking (schoenendoos beschadigd, kleding tassen)

4. al gekleed, gewassen Goederen

5. De lichte kleur probleem

C) op de terugkeer het verschepen

1. De noodzaak om terug te keren als gevolg van problemen met de productkwaliteit, Onze inzet van de vracht; terugkeren als gevolg van niet-kwaliteit problemen, moet de vracht heen en weer door de koper te dragen.

2. De grootte kan ongeschikt zijn voor rendement over een periode van retourzending die je nodig hebt om te zorgen voor zichzelf te zijn.

3. Voor gratis verzending van goederen, zoals de kwaliteit kwesties moeten om terug te keren, onze inzet van de vracht, zoals niet-kwaliteitsproblemen, vracht door ons beiden gedragen. Vragen kunnen verder overleg met de klantenservice personeel. Het restaurant biedt geen ondersteuning voor elke vorm van koerier te betalen, dan kunt u begrijpen!